Van aki nem ismeri a jó öreg NOKIA 3310-est?

Az új Nokia 3310 elődjét idéző 16 MB belső memóriával rendelkezik, de van benne microSD slot, amibe akár 32 GB-os kártyát is lehet dugni. Ezt vélhetően majd zenék tárolására használják majd, mert az új 3310 kamerája gyenge. Természetesen tölteni már a standard microUSB csatlakozón keresztül lehet. A mobilban 1200 mAh akkumulátor van, készenléti módban akár 744 órát, azaz egy teljes hónapot is kibír egyetlen töltéssel. Beszélni körülbelül 22 órán át lehet rajta folyamatosan, zenét pedig 51 órát, azaz több mint két napon át tud egyfolytában lejátszani.

Kommunikáció

A hosszú üzemidő sajnos a konnektivitás terén is kompromisszumokra kényszerít. A mobilhálózati szabványok közül csak a 2G-t (GPRS) ismeri, és Wi-Fi sincs benne – ami nem csoda, hiszen böngésző hiányában legfeljebb a postát nézegethetné a használója. Az egyetlen vezeték nélküli technológia amit támogat, az a Bluetooth, de ezen keresztül is elsősorban csak headset-et lehet csatlakoztatni hozzá.

 

 

Alkalmazások

Nos ilyet ne nagyon keressünk, de néhány egészen jónak mondható játék alapból megtalálható rajta. Ezek között van az eredeti mobil legkedveltebb ilyen alkotása, az 1997-es  Snake is. Igaz, hogy már felújított formában, színes változatban, de segít majd elütni az időt.

 

 

Árcédula

Nem kell nagyon mélyen a zsebébe nyúlnia: az új Nokia 3310 ugyanis Európában 49 euróba fog kerülni. Ennyi pénzért ugyan kaphatunk okosabb telefont is, de a régi mobil egykori tulajdonosai vagy rajongói közül biztos akad, aki nosztalgiából vesz magának egyet.

 

Hozzászólások

hozzászólás

HIRDETÉS