Comic Con: Mit nézünk majd a mozikban?

Mit nézünk jövőre: a Wonder Woman, az Igazság Ligája és Dr. Strange is megjelent az év legjobban várt kocka eseményén a Comic Con-on, San Diego-ban. Ez itt most már nem a képregényekről szól, már a CGI és a mozivászon a menő…  A Disney, a Marvel, a Warner, a Netflix és persze az összes nagy filmstúdió és tévécsatorna jelen volt az eseményen, ahol újabb és újabb, látványos előzetesek láttak napvilágot. 

 

Sherlock 4. évad

http://www.imdb.com/title/tt1475582

 

Star Trek U.S.S. Discovery

http://www.imdb.com/title/tt5171438/

 

Legendás állatok és megfigyelésük

http://www.imdb.com/title/tt3183660/

 

Kong: Skull Island (2016)

http://www.imdb.com/title/tt3731562/

 

 

Comic-Con International: San Diego (gyakran csak Comic-Con vagy San Diego Comic-Con), magyarul a San Diego-i Nemzetközi Képregény Találkozó egy évente, San Diego városában megrendezett rajongói találkozó. A rendezvény korábbi neve Golden State Comic Book Convention, majd San Diego Comic Book Convention volt. Az első találkozót 1970-ben rendezte Shel Dorf és egy csapat lelkes helyi rajongó. A hagyományosan négynapos találkozót (csütörtöktől vasárnapig) nyáron, a San Diego Convention Centerben rendezik meg. A Comic-Con International egyben a találkozót szervező non-profit szervezet neve is.

A Comic-Con International további két San Francisco-i rendezvénynek, a WonderCon-nak és az Alternative Press Expo-nak (APE) is a szervezője.

A kezdetben csupán a képregényfüzetekre korlátozódó rendezvény az évek során a popkultúra más területeit is egyre jobban bevonta a találkozóba. A találkozón mára a sci-fi, a fantasy, a horror műfajok, az anime, a manga, a gyűjtögetős kártyajátékok, avideojátékok, a filmek és a televízió széles skálája is képviselteti magát. A találkozó a maga nemében a legnagyobb a világon, ami 2007-ben több mint 125 000 látogatót fogadott.

1974-óta a találkozón minden évben kiosztják a Comic-Con saját díját, az Inkpot-díjat a meghívott vendégek között. A rendezvény emellett otthont ad a képregényszakma Eisner-díjának is.

(wiki)

Hozzászólások

hozzászólás