Szlovákiában is elindult a Netflix

Netflix

 

A Netflix sorozatai és filmjei egy hónapos próbaidőre bárkinek ingyenesek.

 

Reed Hastings a cég vezérigazgatója a 2016-os CES-en  bejelentette, hogy a Netflix szolgáltatásait kibővítik 130 országra. Szerencsénkre a listában megjelent Magyarország, Szlovákia, Csehország is. Az internetes videokönyvtár tele van sorozatokkal, filmekkel, jelenleg azonban még nem kínálnak magyar szinkront sem feliratot a videókhoz.

Három előfizetési csomag van havi 8 és 12 euró között. A különbség a filmek felbontásában van (a 9,99-es csomag már HD), és abban, hogy egyszerre hány különböző műsort lehet nézni. 7,99-ért egyet, 9,99-ért egyszerre kettőt, 11,99-ért egyszerre négyet.

A feliratok problémáját szerencsére az ügyes letöltőmágusok már megoldották. Ugyan kicsit körülményes a dolog, de az esetek többségében működik.

 • A Chrome és a Firefox böngészőkhöz le lehet tölteni egy Super Netflix nevű kiegészítőt. Ha ez megvan, akkor onnantól kezdve simán lehet DFPX típusú feliratokat rakni a filmekhez. Ezen az oldalon lehet az elterjedt SRT kiterjesztésű felirat fájlokat átlakaítani DFPX-re. 
 • Super Netflix
  Super Netflix
 • A telepítés után töltsük le azt a magyar feliratot valamelyik ismert magyar feliratoldalról vagy az opensubtitles.org-ról, amelyiket szeretnénk. Figyelem, csak .srt fájlokkal foglalkozzunk, más formátum nem lesz jó, és azok közül sem mindegy, melyik. Itt van egy videó, amin azt magyarázzák, hogy a HDTV-feliratokat kerüljük.
 • SubFlicks
  SubFlicks
 • Lépjünk be a Netflixbe, válasszuk ki a filmet vagy sorozatepizódot, és indítsuk el. Ezután a CTRL + ALT(vagy Option) + SHIFT + T billentyűkombinációval előjön egy ablak, ott kiválasztjuk az átalakított, .dfpx kiterjesztésű fájt, feltöltjük, majd a Netflix feliratválasztó gombjára rábökve kiválasztjuk (a legalsó lesz).
 • Ha szerencsénk van, és megfelelő .srt fájlt választottunk az átalakításra, örülünk.
 • Ha nem, visszamegyünk, és keresünk egy másikat. Mi a Better Call Saul és a Jessica Jones című sorozatok egy-egy epizódjánál teszteltük a módszert, a HDTV-hez igazított fájlokat átalakítva sem kezelte a Netflix, a webdl-es társaikat viszont igen, de mindig volt csúszás. Ilyenkor a SubFlicksen lehet szórakozni az időzítéssel, általában harmadjára be lehet lőni, hogy mennyivel kell csúsztatni a feliraton.
 • A módszer csak böngészőből, asztali gépen vagy laptopon működik. (index)

 

Netflix keresés egyszerűbben

 

Netflix eleve számos kategóriába rendezi a rajta nézhető filmeket és sorozatokat, a felhasználók legtöbbje számára ez még mindig túl tág csoportosítását képezi a néznivalóknak, és körülményessé teszi a valóban őket érdeklődő alkotások megtalálását a kínálatban. Szerencsére azonban az oldal belsőleg valójában egy jóval finomabb kategorizálási rendszerrel is rendelkezik – aminek eléréséhez azonban egy kis trükközéshez kell folyamodni.

A Netflix ugyanis a részletesebb kategóriák elérésére nem ad módot közvetlenül nyilvános nyitófelületéről, hanem azok csak a hozzájuk kapcsolódó speciális kódok, illetve az utóbbit beépítve tartalmazó webes címek ismeretében hívhatók elő. Ezeket ugyan elméletileg a felhasználók maguk is felfedezhetik a kódok végigpróbálgatásával, mégis nyilván egyszerűbb az ezeket előre kigyűjtő oldalak valamelyikéről informálódni, illetve felfedezni elindulni őket.

 

url:   http://www.netflix.com/browse/genre/IDE JÖN A SZÁM

 

Az ilyen listákban olyan részletességű Netflix kategóriaoldalakra is bukkanhatunk, amik például Nicholas Cage vígjátékait vagy a Rock- és pop-koncertekről készült felvételeket gyűjtik. Ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy nem minden kategóriaoldalon szerepelnek tényleg nézhető műsorok – aminek vélhetően az az oka, hogy a Netflix teljes kínálatának csak egy része érhető el a mi régiónkban.

Bár a Netflix sajnos nem ad lehetőséget a kategóriák valamiféle kedvencként megjelölése vagy összegyűjtésére egy saját oldalon, a fenti listák így is segíthetnek olyan, minket érdeklő filmek felfedezésében az oldal kínálatában, amikre egyébként nem vagy csak nehezen bukkantuk volna rá. (pcforum)

 

Ízelítőül:

1365 = Action & Adventure

77232 = Asian Action Movies

46576 = Classic Action & Adventure

43040 = Action Comedies

43048 = Action Thrillers

8985 = Martial Arts Movies

2125 = Military Action & Adventure

7442 = Adventures

10118 = Comic Book and Superhero Movies

7700 = Westerns

10702 = Spy Action & Adventure

9584 = Crime Action & Adventure

11828 = Foreign Action & Adventure

Hozzászólások

hozzászólás