Sikerül megnyerni a háborút a Földön?

1000 év múlva a Földön lakó emberiséget kataklizmák sora arra kényszeríti, hogy elhagyja a bolygót. A legendás tábornok Cypher Raige visszavonul, hogy apja lehessen 13 éves fiának, Kitainak. Amikor űrhajójuk egy aszteroida okozta viharban megsérül, az ismeretlen és veszedelmes Földön találják magukat. Mivel Cypher életveszélyesen megsérül, Kitainak egyedül kell megtalálnia az űrhajó vészjeladóját, hogy segítséget kérhessenek.

Háború kezdődik, amikor a tenger mélyéről más dimenzióból érkező óriási szörnyek bukkannak fel. Az emberek a harcot ellenük csak a hatalmas felfegyverezett robotokkal nyerhetik meg. Ezek irányításához azonban két agyi összeköttetésben álló pilóta szükséges. Vajon sikerülhet az óriás robotokkal megnyerni a háborút a Földön, vagy az idegenek veszik át véglegesen a hatalmat?

Elysium

2159-ben járunk. A társadalmi egyenlőtlenségek nagyobbak mint valaha. A gazdagok az Elysium nevű űrállomáson élnek fényűző módon, míg a többiek a túlnépesedett, romos Földön nyomorognak. Rhodes kormányzati képviselő mindenáron fenn akarja tartatni ezt az állapotot, sőt, még újabb benvándorlás-ellenes törvényeket kíván hozni. Az embereknek a Földön ez persze nem tetszik, ők az Elysiumra akarnak jutni. Utóbbiak közül egy Max is, aki tetteivel most talán elhozhatja a pozitív változást a világban.

The Prototype

A Prototype című film történetének középpontjában egy humanoid robot áll, akit inkább egy terminátorhoz vagy egy robotzsaruhoz lehetne inkább hasonlítani, amit a kormány fejlesztett ki katonai céllal. A probléma akkor kezdődik amikor a robot öntudatára ébred és önálló döntéseket kezd hozni, majd megszökik és ekkor indul meg a hajtóvadászat utána.

Feledés (Oblivion)

A Föld a jövőben a felismerhetetlenségig megváltozott. Ebben a jövőben egy ember szembenéz a múlttal, és harcba indul az emberiség megmentéséért. Jack Harper az egyik utolsó robotrepülő szerelő, aki a Földön állomásozik. Egy nagyszabású hadművelet része ő, melynek során az élethez nélkülözhetetlen forrásokat vonnak ki a Földről a több évtizedes háború után, és egy szörnyű fenyegetés árnyékában. Ám Jack küldetésének nemsokára vége. Több ezer méter magasan járőrözik a lélegzetelállító égbolton, de az élete a feje tetejére áll, amikor megment egy gyönyörű idegent egy lezuhant űrhajóból. A nő érkezése olyan események láncolatát indítja be, melyek során Jack kénytelen megkérdőjelezni mindent, amit tud, és az emberiség sorsa az ő kezébe kerül.

Végjáték (Ender’s Game)

A film Orson Scott Card 1985-ben megjelent Végjáték című könyve alapján készült, ami egy (anti)utópisztikus világban játszódik, melyben tehetséges gyerekekből szuper katonákat nevelnek, hogy a Földünkre támadó idegenek ellen harcoljanak. A film főhőse, Ender Wiggin.

The Host – A burok 

A Földet elfoglalta a világűrből érkező idegen faj, amelynek tagjai irányításuk alá vonják az emberek elméjét, miközben testüket érintetlenül hagyják. Az emberiség túlnyomó része feladta, az ő testük már csak egy burok. A betolakodók a Földet paradicsommá változtatták. Saját maguk számára. Amikor egy nagyhírű, különc, világról világra vándorló lélek érkezik a bolygóra, az utolsó lázadók egyikének testét kapja ittlétéhez. A Vándor, aki Melanie Stryder testébe költözik, ismeri a nehézségeket, amelyekkel szembe kell néznie egy emberi burokban élve.

Star Trek Into Darkness – Sötétségben

Az Enterprise legénységét hazahívják, mivel a flottát elpusztították és minden, amit az képviselt, veszélybe került. Kirk kapitány hát útra kel, hogy elfogja az embert, aki mindezért felelős. Ráadásul kettőjüket közös múlt köti össze, Kirknek személyes elszámolnivalója is van a terroristával. Az üldözés sok áldozattal jár, főképp, hogy Kirknek szem előtt kell tartania a legfontosabb feladatát is: vigyázni a legénységére.

Riddick 

Riddick ezúttal egy felperzselt bolygón kerül bajba, ahol idegen ragadozó lények élnek. Amikor aktivál egy vészjelzőt, az két hajót is riadóztat. Az egyiken zsoldosok új fajának képviselői utaznak, a másikat pedig egy olyan férfi irányítja, akit Riddick meglehetősen jól ismer már a saját múltjából.

Ombis: Alien Invasion (Idegen zöld az űrből) 

Trutymós-masszás filmmel készült ebben az évben a DefTone Pictures Studios, mely a Phoenix Groupban kiadóra is talált, így október 13-án megjelenhet majd a sci-fi-horror. Adam R. Steigert rendező filmjében Metzburgh csendes kis városánál landol egy meteorit, amely nem lakatlan. Miután az elsők megfertőződnek, már a seriff is szinte tehetetlen, csak együttes összefogás mentheti meg a városlakókat.

(interessant)

Hozzászólások

hozzászólás

One thought on “Sikerül megnyerni a háborút a Földön?

  1. ahhhh Max, ezt a kf6ze9pkorban is dedjat nyert volna szuper kategf3rie1s kednze1st … most anirnya de anirnya enne9k egy kis (soksoksok) csokifagyit … e9s citromosat … e9s alme1s pite9set … e9s nyolcute1nisat … e9s …… e9s az kfclf6n jf3, hogy nem e9desre ke9szedted a csokifagyit, hanem kesernye9sre, pici rumos befcte9ssel, nyammm 🙂

Comments are closed.