Billentyűzettel a Windows 10 ellen

shortcut keysA Billentyűzettel a Windows 10 ellen nem egy a Microsoft új operációs rendszere ellen készült cikk, hanem egy kis útmutató arra, hogyan lehet gyorsabban, felesleges keresgélés és kattintgatás nélkül használni az új rendszert (de a régit is). A gyártó internetes honlapján elérhetővé tett egy olyan, letölthető és kinyomtatható Word dokumentumot, aminek segítségével a tapasztaltabb felhasználók jelentősen gyorsíthatnak a Windows 10 kezelésének módján. A dokumentumban megtalálhatóak ugyanis a billentyűparancsok, amikkel pillanatok alatt, pár gomb lenyomásával lehet az egyébként csak körülményesen elérhető funkciókat elérni a rendszerben.

Shortcut-Keys-For-Windows-10_Oldal_1Shortcut-Keys-For-Windows-10_Oldal_2Bár a parancsok egy része már ismerős lehet a korábbi Windows-okból a rutinosabb felhasználók számára, új, a Windows 10-ben bevezetett elemeket is tartalmaz. Ezek között vannak az ablakok egymás melletti elrendezését, illetve a több monitor és több virtuális asztal kezelését lehetővé tevő kombinációk is.

Az új dokumentum egyelőre sajnos csak angolul érhető el, értése azonban még a nyelvet csak alapszinten ismerők számára sem jelenthet problémát. Ha valakinek mégis ennyire sem megy a dolog, úgy az ide kattintva egy kevésbé kompakt és átlátható, de cserébe magyar nyelven írt változatban is megtalálja ugyanezt az információhalmazt. (pcforum.hu)

Hozzászólások

hozzászólás