Webkameraként is használhatók egyes Canon fényképezőgépek

EOS Webcam UtilityÚj szoftvert adott ki a Canon egyes fényképezőgépeihez, amelynek köszönhetően a Windows 10-et futtató számítógépeken webkameraként használható a fényképezőgép. Ehhez le kell tölteni az EOS Webcam Utility Beta programocskát (Canontól), majd USB kapcsolaton keresztül őssze kell kötni a számítógépet a fényképezőgéppel. Ettől kezdve a listán szereplő Canon gépek webkameraként is használhatóak, legyen szó streamingről a YouTube-ra, Facebookra, vagy a munkatársakkal való kapcsolattartásra az olyan alkalmazásokban, mint a Microsoft Teams és a Zoom.

Állítólag az új szoftverrel az volt a Canon célja, hogy csökkentsék a stresszt azoknál a munkavállalóknál, akik most videokonferenciákon és virtuális találkozókon tartják a kapcsolatot munkatársaikkal.

Az EOS Webcam Utility Beta használható az EOS DSLR fényképezőgépekkel, az EOS Mirrorless és egyes PowerShot modellekkel. A támogatott típusok:

EOS DSLR Cameras
EOS-1D X Mark II
EOS-1D X Mark III
EOS 5D Mark IV
EOS 5DS
EOS 5DS R
EOS 6D Mark II
EOS 7D Mark II
EOS 77D
EOS 80D
EOS 90D EOS Rebel SL2
EOS Rebel SL3
EOS Rebel T6
EOS Rebel T6i 
EOS Rebel T7
EOS Rebel T7i
EOS Rebel T100
EOS Mirrorless Cameras
EOS M6 Mark II 
EOS M50
EOS M200

EOS R
EOS RP

PowerShot Cameras
PowerShot G5X Mark II
PowerShot G7X Mark III
PowerShot SX70 HS

 

Egyelőre még csak béta változatról van szó, azaz apróbb hibák megengedettek, azonban az első felhasználói visszajelzések alapján a szoftver remekül működik. A program egyelőre csak Windows 10-es géppel működik, de a Canon ígérete szerint hamarosan Macekre is megérkezik.

 

 

canon-webcam-utility-instructions-with-usb

Hozzászólások

hozzászólás