Igazolások a Kisebbségi Kulturális Alap számára

A Kisebbségi Kulturális Alap számára különféle igazolások beszerzése szükséges

 

Mivel megváltozott a pályázati rendszer, most a pályázónak nem kellett azonnal benyújtani a pályázattal együtt azokat az igazolásokat, amelyeket a különböző hivataloktól/biztosítóktól kell beszerezniük. Ezeket akkor kell beszerezni, ha a pályázónak megítélik a támogatást és szerződést kötnek vele.  Ez ugyan megkönnyíti a pályázók dolgát a pályázat beadásánál, de ami késik, nem múlik…

 

Honnan is kell igazolás? Az egészségbiztosítóktól (három van, VZP, Dôvera, Union), a Szociális biztosítótól (Sociálna poisťovňa) a Munkaügyi felügyelőségtől (Inšpektorát práce), az adóhivataltól (Finančná správa), a Központi végrehajtási regiszterből (Centrálny register exekúcií) és a Csődbíróságtól (Konkurzný súd).

 

 

DÔVERA zdravotná poisťovňa

  1. Azoknak akiknek ez a biztosítójuk, egyszerű dolguk van, csak be kell jelentkezni az elektronikus szolgáltatások felületére és online pár perc alatt megkaphatják az igazolást. Ha nem kliensről van szó, az e-mail a legegyszerűbb módja az igazolás beszerzésének. A potvrdenia@dovera.sk címre küldve gyorsan megjön az igazolás. Ha hagyományosan, levélben kérvényezünk a következő címre írjunk: 

DÔVERA zdravotná poisťovňa, a. s. 
Cintorínska 5
949 01 Nitra.

Az igazolást pár nap alatt kézhez kapjuk.

 

 

Union zdravotná poisťovňa, a.s.

https://portal.unionzp.sk/onlinepobocka/pub/ziadost/pla/potvrdenie

A fenti hivatkozáson online kérvényezhetjük az igazolás kiadását, a válasz pár óra alatt megérkezik a megadott e-mail fiókba. 

Union zdravotná poisťovňa

 

Všeobecná zdravotná poisťovňa, a. s.

https://www.vszp.sk

Az Általános egészségbiztosító is használ elektronikus űrlapot, de a konzervatívabbak számára a webes felületen egy halom kérvény található. Ezeket jobb postai úton eljuttatni a címükre…

vzp

 

Szociális biztosító/Sociálna poisťovňa

https://www.socpoist.sk/kontakty–xly/48023s

A Szociális biztosító helyi fiókjának címzett levél a legmegfelelőbb megoldás… 

 

Adóhivatal/Finančná správa

https://www.financnasprava.sk/sk/titulna-stranka

https://www.financnasprava.sk/sk/opytajte-sa-financnej-spravy

Az Adóhivatali rendszer meglehetősen bonyolult. A regisztrált adófizető a papír alapú igazolásért 3 €-t fizet postán vagy az automatákban vehető okmánybélyeg formájában. Azok a vállalkozók, akiknek elektronikusan kell kommunikálni az adóhivatallal nem küldhetnek papír alapú kérvényt, csak az elektronikus rendszeren keresztül. Nekik az illeték 1,50 €. Az érdekes az, hogy előfordulhat, hogy az igazolásért személyesen kell bemenni a hivatalba…  

 

Központi végrehajtási regiszter/Centrálny register exekúcií

A végrehajtók nem állami alkalmazottak, drága a szolgáltatásuk… Amennyiben levélben fordulunk hozzájuk 5,90 € összegű számla megfizetése után fognak csak foglalkozni a kérvénnyel. Ha ezt a kommunikációt elektronikusan e-mailen bonyolítva intézzük, megspórolhatunk egy levélnyi postaköltséget. A hivatal ugyanis az átvétel elismervényes levél küldéséről híres… A levélcímük:

Dobšinského 16
811 05 Bratislava

Tel: +421 2 59205660 – CRE
E-mail: cre@cre.sk

 

https://cre.sk/CRE-portal/default.aspx?ReturnUrl=%2fCRE-portal%2f&AspxAutoDetectCookieSupport=1

 

Centrálny register exekúcií

Meg kell hagyni, nem túl bőbeszédű ez a hivatal, a kiadott „igazoláson” ugyanis csak a személyi vagy az identifikációs szám szerepel a megnevezés nem…

 

Výpis z registra partnerov verejného sektora

http://www.kultminor.sk/attachments/article/464/Cestne%20_vyhlasenie-prijimatel.docx

Ez az igazolás azoknak szükséges akik 100 000 € egyszeri vagy 200 000 € összesített támogatást vettek fel… ritka az ilyen mifelénk…  minden más esetben a becsületbeli nyilatkozatot kell kitölteni.

 

Csődbíróság/Konkurzný súd

 

A helyileg illetékes csődbírósághoz minden esetben levélben kell fordulni, a címeket az alábbi hivatkozásra kattintva lehet megtalálni (3 eurós okmánybélyeg befizetése szükséges):

https://www.justice.gov.sk/Stranky/Sudy/Sudy/SudPrislusnost.aspx

Potvrdenie príslušného súdu

További hasznos információk

Hozzászólások

hozzászólás