A leszálláson még dolgozni kell…

“A kilövés egyik irányítója azt mondta, a keddi csupán próbarepülés volt.”

 

Felrobbant a földet éréskor a SpaceX amerikai űrkutatási magáncég Starship SN9 nevű kísérleti járműve.

A rakéta kilences sorszámú prototípusát a SpaceX texasi rakétagyárának indítóállomásáról bocsájtották fel. Noha a földet éréskor az SN9 egyik hajtóműve nem indult be, így a leszállás kudarcba fulladt, a cég részéről a feladatot sikeresnek nevezték, bár elismerték, hogy „még dolgozni kell a leszálláson”. 

 

Elon Musk
A 444 majdnem teljesen korrekt cikkecskét közölt, azt leszámítva, hogy ez még nem Elon Musk Mars rakétája volt…
MK1 Starship SN9
A Magyar Narancsnak sikerült az interneten megtalálnia az MK1-es prototípus képét. Ez a fémkupac sose repült, sose látott hajtóművet. Gratulálok!
Falcon Starship SN9
Az Indexnél se volt szerencséjük a keresővel, mert valószínűleg a Starship szó helyett a SpaceX-et írták be, így a Falcon 9-es rakétát kapták neg első találatnak. Szintén gratula, ez már igazi “újságírók gyöngye” cikk lett…
HVG
A HVG, majdnem jól eltalált mindent, kivéve, hogy ezzel a rakétatípussal sose fognak embert és rakományt vinni a Holdra és a Marsra. Az egy kicsit más lesz.
Starship SN9
A Telex szépen átvette az MTI hírét, nem fantáziált sokat hozzá…
Starship SN9
Reggel a SpaceX emberei megkezdték a törmelék begyűjtését.

A Spacejunkie.hu írja:

Az indításra magyar idő szerint este 21:24-kor került sor, miután a teszt többszöri halasztásra került a Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) által, ami a decemberi SN8 repülése alatt adódott problémák miatt nem engedélyzte a teszt végrehajtását.

A start után a Starship SN9 3 Raptor hajtómű segítségével megkezdte az emelkedést, majd előszőr tervezett módon egy, aztán még egy hajtóművet leállítottak. Indítás után kb. 4 és fél perccel a maximális magasság elérése után a harmadik Raptort is leállították, és megkezdte a kontrollált visszatérést (a látványos hasraforduló manőver után). A 4 db aeroelem újból hibátlanul működött és folyamatosan stabilan tartották a járművet.

A tervezett leszállás előtt a függőleges helyzetbe történő állításhoz újból beindítottak két Raptort, azonban az egyik hajtómű nem indult be rendesen, így nem volt elég fékezőerő a sima landoláshoz. Emellett az SN9 túlbillent és nem tudott függőleges helyzetbe visszatérni. Érdemes megjegyezni, hogy a prototípus újból pontosan a leszállóhelyre érkezett, szóval a navigációs rendszerekkel ezúttal sem volt probléma.

Ilyen sikertelen tesztekre még bőven számíthatunk a SpaceX-től a jövőben, mert egy teljesen új konstrukció helyes működését fejlesztik ki, ráadásul az orrunk előtt – aminek mi csak nagyon örülünk. A SpaceX a mostani tesztből is rengeteg adatot nyert, ami a későbbi fejlesztésekhez nagy segítség lesz.

A SpaceX nem áll le, megy tovább, és ha minden jól megy, még ebben a hónapban láthatjuk az SN10 tesztrepülését is, ami már a második tesztpadon várakozik a lehetőségre.

 

https://twitter.com/BocaChicaGal/status/1357066586818031624

 

https://twitter.com/RGVaerialphotos/status/1357021788321030149

Hozzászólások

hozzászólás